Påskpyssel

Verksamhet för familjer vårterminen 2024

Sommarutfärd för familjer - FULLBOKAD

fredag 7 juni kl. 9.15-ca13.45 till Lomamäki husdjurspark i Ingå

Vi åker med beställd buss från Grankulla kyrkas busshållplats kl. 9.15 och startar hemåt från Ingå kl. 13. Deltagaravgiften är 5€/över 3-åringar och gratis för under 3-åringar, betalas i bussen med MobilePay eller kontant. Egen matsäck med, det finns möjlighet att grilla. Det är möjligt att ta med egen barnvagn i bussens bagageutrymme. Utfärden ordnas i samarbete med finska församlingen.

Här kan man bekanta sig mera med Lomamäki.

Mera info: Daniela Hildén, tel. 050 4430045

Höstterminen 2024

Parkträffar för familjer

Tisdagar 30.7 och 6.8 kl. 9.30-12 i Grankulla kyrkas lekpark, Kavallvägen 3

Kom med och träffa andra familjer ute i lekparken bakom kyrkan. Församlingen bjuder på kaffe, saft och lite tilltugg. Du kan också ta egen picknick med. Ingen anmälning eller avgift. Om det regnar är vi inne i dagklubben.

Mera info: Daniela Hildén, tel. 050 4430045

Smyckeskväll för vuxna

11.9 och 6.11 kl. 17.30-21 i Grankulla kyrkas dagklubbsutrymme, Kavallvägen 3.

Några timmar egentid, i skön avslappnad stämning tillsammans med andra vuxna. Kom med du som tycker om att skapa något eget och personligt åt dig själv eller åt någon annan. Det finns massor med fint material att använda. Te och semlor under kvällens lopp.

Vi börjar kl. 17.30 och håller på till kl. 21. Det går bra att komma och gå den tid som passar en själv. Deltagaravgift, 5€-15€ beroende på vilket material man använt.

Vill du komma med? Anmäl dig senast en vecka innan till Daniela 050 4430045De 12 första som anmäler sig ryms med.

5-åringarnas födelsedagskalas

lördag 21 september kl. 11-13 i Grankulla kyrka

Varje höst bjuder församlingen in alla församlingsmedlemmar som under året fyller eller har fyllt 5 år på ett stort 5-års kalas! På programmet står mat, sång, lek, skattjakt, pyssel mm. Vi skickar personliga inbjudningar till alla församlingsmedlemmar. Hör av er om er familj hör till en annan församling eller inte hör till någon församling men gärna vill delta, så skickar vi inbjudan till er!

Legoutställning

lö 28.9 kl. 12-17 och sö 29.9 kl. 11-15 i Grankulla kyrka

Här anmäler du dig som utställare. Alla slags legomodeller är välkomna. Du kan alltså hämta både egna kreationer och legomodeller byggda enligt en färdig ritning. Om du vill kan du namnge din installation och berätta ditt namn. De meddelas på en lapp bredvid din legomodell. Du kan också vara anonym om du vill. Modellerna ställs ut på bord. Bordet är 70 cm djupt och bredd reserverar vi så mycket din modell behöver. Fyll i nedan en uppskattning av måtten. Du kan lämna dina modeller i kyrkan för publiken att beundra. Du är också välkommen att "joura" i närheten av din legomodell. Besökarna vill säkert gärna träffa byggmästaren. Publiken rör inte dina legomodeller. På plats finns församlingens anställda som övervakar modellerna, men märk att vi inte helt och hållet kan garantera deras säkerhet. Publiken får rösta på sin favoritinstallation. De tre installationer som får flest röster vinner ett pris. Alla utställare får ett litet minne från evenemanget. Hämta din modell till Grankulla kyrka lö 28.9 kl. 10-12 och hämta den från kyrkan sö 29.9 kl. 15-16. Andra tider är också möjliga enligt överenskommelse. Legoutställningen ordnas i samarbete med finska församlingen.

Mera info: Kari Kuula tel. 050 5908308 eller kari.kuula@evl.fi

Barnens smyckesdag

en lördag under hösten kl. 10-12.30 i Grankulla kyrkas dagklubbsutrymme, Kavallvägen 3.

För alla barn ca 6-13 år som tycker om att skapa och knåpa ihop själv. Det finns massor med fint material att använda, pärlor, band, lås, nyckelringar mm. Det finns möjlighet att göra egna smycken men också annat pyssel.

Det ryms 15 barn med, det kostar ingenting att delta. Litet mellanmål ingår. Välkommen med!

Förhandsanmälning en vecka innan. Mera info: Daniela Hildén tel. 050 4430045

Änglastig för barnfamiljer

Allhelgonadagen lördag 2 november kl. 16-19 på gravgården i Grankulla

Änglastigen startar från gravgårdens huvudport vid parkeringen. Kom med och upplev havet av små ljus som lyser upp i mörkret! Änglastigen passar för familjer med barn i alla åldrar. Ingen avgift, ingen förhandsanmälning. Vi bjuder på varm saft. Mera info: daniela.hilden@evl.fi

Natt i kyrkan för 10-åringar

fre-lö 8-9 november i Grankulla kyrka

Vi uppmärksammar alla barn som under året fyllt eller ska fylla 10 år och sover en natt i Grankulla kyrka! Vi äter, leker, sjunger, pysslar och chillar i kyrkan. Lägret börjar kl. 18 på fredagen och slutar kl. 10 på lördagen. Ifall du inte kan bli övernatten är det också möjligt att delta bara på fredagen. Alla 2014-födda församlingsmedlemmar får en inbjudan med posten. Hör du till en annan församling eller till ingen församling alls är du lika varmt välkommen att anmäla dig till lägret! Med på lägret är familjearbetare Daniela Hildén, kaplan Daniel "Faffen" Nyberg och hjälpledare. Mera info: daniela.hilden@evl.fi

Julpyssel för hela familjen

lördag 23 november kl. 10-12.30 (grupp 1), kl. 13-15.30 (grupp 2), i Sebastos, Grankullavägen 11

Vi pysslar olika julpynt, små julklappar och julkort, alla idéer och allt material finns färdigt. Materialavgift 5€/familj. Vi bjuder på pepparkakor och glögg. Mera info: Daniela Hildén tel. 050 4430045.

Påskpyssel för hela familjen

ordnas en lördag före påsk kl. 10-12.30 (grupp 1), kl. 13-15.30 (grupp 2) i Sebastos, Grankullavägen 11

Vi pysslar olika påskpynt och påskkort! Alla pysselidéer och allt material finns färdigt. Materialavgift 5€/familj. Vi bjuder på saft, kaffe och kex. Förhandsanmälning. Mera info: Daniela Hildén tel. 050 4430045

Må Bra lördag för mammor