Familjekyrka med välsignelse av förstaklassare

on 10.8 kl. 18.00 – 18.30
Välsignelse av förstaklassarna

Metodistkyrkan

Ska du börja i första klass? Välkommen med till kyrkan! Vi firar familjekyrka där de som börjar i första klass blir välsignade inför skolstarten.

Men vad innebär en välsignelse egentligen? Vi vuxna vill skydda våra barn men eftersom vi inte själva kan skydda dem från allt ont i världen vill vi be att Gud ska beskydda och vaka över dem.

I praktiken går välsignelsen till så att vi sjunger några sånger i kyrkan, prästen säger några ord och sen får förstaklassarna komma fram till altaret och knäböja. Barnens föräldrar, faddrar eller andra viktiga vuxna får ställa sig bakom sitt barn och hålla handen ovanför barnets huvud och prästen ber en kort bön. Sen sjunger Mammakören Änglaklang en välsignelsesång och alla förstaklassare får var sin egen Barnens Bibel. Efteråt bjuder församlingen på glass åt alla.

Vår egen kyrka är som bäst stängd för renovering (uppskattningsvis fram till oktober 2022) så i år firar vi er som ska börja i första klass i Grankulla metodistkyrka. Adressen är Bolagsvägen 33.

Varmt välkomna!

• Barn och familj Barn och familj