J. S. Bach: Johannespassionen

ti 27.3 kl. 18.00 - kl. 21.00

J. S. Bach: Johannespassionen Grankulla kyrka

Consortium Caritatis framför Johannespassionen av J. S. Bach. Biljettintäkterna går oavkortade till offren i Syriens konflikt.

Kriget i Syrien är en av vår tids största humanitära kriser. Man räknar med ca 3 miljoner sårade personer, av vilka en stor del är barn, som ofta förlorat en eller flere lemmar. Via Röda Korset samlas med dessa konserter hjälp till rehabiliteringscentren i Aleppo och Damaskus. Här får barn och vuxna proteser, hjälpmedel, rehabilitering och mat. Inkomsterna från konserterna går oavkortade till detta ändamål.

Consortium Caritatis är en grupp drivna musiker (kör och orkester) som utan ersättning entusiastiskt engagerar sig i projektet att i samarbete med Finlands Röda Kors framföra Johann Sebastian Bachs  Johannespassion i Johanneskyrkan i Helsingfors fredagen den 16.3.2018 kl.18 och i Grankulla kyrka tisdagen den 27.3.2018 kl. 18.

Mats Lillhannus är evangelist och sjunger dessutom tenorariorna. Övriga solister är Laura Leisma, sopran, Katja Mäkiö, alt samt Robert McLoud, bas. Katri Mustonen är konsertmästare och orgeln trakteras av Markku Mäkinen. Konserterna dirigeras av R. W. Ahlberg. Biljetter via Lippupiste eller vid ingången. 25/20 €.

Kauniaisten suomalainen seurakunta

Lediga dagar torsdag-fredag.