Diakoni

Diakonin finns till hjälp när man har kommit i trångmål eller drabbats av någon förlust och vill reda ut sina tankar och sin situation. Du får ringa in, maila eller posta böneämnen till diakonen, och är också själv välkommen med och be, se Grupper.

Till diakonens uppgifter hör samtalsdejour, hembesök, besök på vårdinrättningar, ledning av olika grupper inom församlingen, ansvar för talkon, basarer, läger och utfärder.

Behöver du stöd, tillfällig hjälp eller en vän att promenera med, eller vill du själv göra en frivillig insats antingen av tillfällig karaktär eller mer regelbundet, tag kontakt med diakonin eller med Grani Närhjälp, 040 5189281.

"Ty den fattige är ej för evigt glömd,de förtrycktas hopp inte borta för alltid." (Psalt. 9:19)

DIAKONIMOTTAGNING OCH BRÖDUTDELNING

Diakonimottagning tisdagar kl. 9.30-11.

Vi kan också komma överens om en annan tid och plats för träff.

Brödutdelning i samband med diakonimottagningen.

Grankulla diakoniarbetare
bröd
Vi delar ut bageri Keisaris bröd

diakonismycket

Diakonismycket består av ett kors med dubbla streck som i ändorna bildar ankaren och som i mitten innehåller fyra hjärtan. Det känner vi igen som tro, hopp och kärlek. Om vi tittar noggrant på smycket märker vi att de övre två hjärtana är hela, Guds hjärta, och de nedersta hjärtana är brustna, mänskans hjärta. Hjälpen, kärleken kommer från Guds hela kärlek ner till mänskan och mänskan ger den via sin bristfällighet vidare i de utsträckta armarna – korsets vågräta linje, vidare till sin medmänska. Så fungerar diakonins kretslopp.

Diakonimottagning alla tisdagar kl. 9.30-11. Vi är två anställda som jobbar inom diakonin. Jag jobbar i regel tisdagar, onsdagar och torsdagar.

Diakoniassistent
Kavallvägen 3, PB 4